This is the stories of my life, my thought, also my feeling. Sad, desperate, laugh, happiness...everything. I just hope we all can learn something. Enjoy

Sunday, April 09, 2006

Am I happy if you’re happy?

Monthly horoscope on Cancer last Saturday night on my yahoomail, said:

“You are a real master of the word. Specifically, of using words to get your
point across. Whether you're talking about love or money or anything in between,
you can form a coherent, engaging, informative series of ideas that, taken
together, create an argument that really communicates what you're saying. It's a
genuine talent -- don't underestimate your own powers of verbal persuasion.
Chances are you'll even have fun with this stuff. “


No. I don’t. I don’t underestimate my power of verbal persuasion. I REALLY understand that particular power of mine. But talking about the “chances to have fun with this stuff”? Hmmm… I don’t thinks so.

I had a long discussion with a best friend before I read this monthly horoscope. She was asking me a ‘shocking’ question. Well, she admitted that most of the times I can cheer her up using my ‘power of verbal persiassion’. My silly wit (what is silly wit anyway?), caught her and I can turn tears to laugh, instantly. If she cried and phoned me, then whe she hung up the phone, she would have smile on her face. And even better if we met, for my goofy face and stupid gestures would also take part. I always have something to say. Always. And I’m happy to see other people happy, that’s why I always try to make people happy.

Anyway, where were we? Oh… the question.

So she asked me: do you really feel happy?

And I was speechless (wow..Dina was speechless everyone. Unlikely, huh?). Then i replied saying my magic word: I’m happy to see other people happy.

But she did not really buy it.

She said she knew someone who just very much alike me who can adapt in any given situation. Even those that made that someone feel uncomfortable. That someone, and I of course, will always feel reluctant to say something bad, so ‘our kind of people’ will keep the ‘uncomfort’ in ourselves.

She said it’s not that good. She said, I won’t be happy then, even if other people ‘happy’ because of me. She gave me a ‘cruel’ example. “It takes… what, six- seven meetings/dates before you can say no to someone? While in my case, if im not feeling comfortable once, then I surely will say no to the second chance”. She said if she doesn’t like it, then she doesn’t like it. And me? I always… always… try to like something because I believe there’s always good in anything or anyone.

But I can’t deny, sometimes it puts me in trouble.

So, what is the meaning of "be yourself", anyway? And what "diplomatic" means? Also, anyone knows definition of "honesty"? What about "white lie"?

Tau ah! Ktaun banget gw sering iseng liat horoskop kepribadian hi hi hi.... Allow sodara2, jangan ditiru yah!! (Djou, thanks!!)

CoMMeNts

silverlines said...
Just my thoughts:
Be yourself, when you're not afraid of getting any impression by showing the real you to someone and not becoming or trying to be someone else.
Diplomatic, to deliver a 'message' with as minimum damage as possible .. hehehe ..
Honesty, is required when we don't know what else to say getting caught in the act.
White Lie, is needed to prevent a Third World War ..

Notice how I keep consistent with the definition ? ;-)

12:12 PM

lenje said...
But you did try to tell me the truth, or at least tried to make me face the truth. You didn't hide or cover anything only to make me feel better. Yes, I felt awful afterward, but I could never thank you enough for opening my eyes and seeing things the way they actually were, instead of the way I wanted them to be. *Big Hugs*

12:14 PM

Mbilung said...
Diplomatic + Honesty + White Lie = Economical with the truth

3:06 PM

mellyana said...
happy? setelah membuang begitu banyak lapisannya, ya, I'm happy

4:58 PM

komentator nyasar said...
"aku bahagia membuat orang lain bahagia!"
filosofi mu ga jelek-jelek amat...hihihihihi...
Kalo itu datang dari hati...ciee..ciee...trus, apa perlu dipertanyakan lagi?? Biarpun seluruh penduduk planet ini naik ke atas meja dan teriak2 itu prinsip yg konyol. ah,kamuuu :)
Sekarang, kalo selama ini dirimu emang bahagia membuat orang lain bahagia,
kira2 adakah yg bisa saya perbuat untuk membuatmu bahagia?? atau lebih bahagia lagi??
Karena melihatmu bahagia, akan membuat saya bahagia juga.
...hehehehehe...jangan2 kita se-ordo,yak? :D

9:36 PM

rizal said...
being positive is always good, i believe :-) ah, ini juga komen gak penting, ya :-)

12:18 AM

Adi Dzulfuat said...

silly wit? sounds like an oxymoron to me, two contradictary words in one phrase. hey!..koleksi oxymoron ku nambah..hehe..

diplomatic: being able to say the nastiest thing in the nicest way:D

be your self: minimising compromise with the society

2:03 PM

Okol said...

I am happy becoz I'm grateful.

7:48 PM

lenje said...
and you made me happy... your presence, your encouragement, etc. thank you! *hugssss*

8:40 PM

silverlines said...

I'm happy because you finally write something here hehehe. Welcome back, girl !

11:45 AM

komentator nyasar said...
Saya tidak bahagia karena YangPunyaBlog ini diskriminatip! Travelblog ama Photo2nya cuma bisa di-komen ama penduduk Blogger....huuuuuuuuuuuuuuu! Rasissssssssss!!! Jangan2 kamu juga dedengkot knapa indomie-rasa-soto-medan ga nongol lagi,yak?!...hayoooo,ngakuu!! :D

Saya agak bahagia, karena selama ini nyariin sepatu yg ilang, sepertinya ada di sini...hmmm...mirip banget... jangan-jangan...hihihihihihihihi :D

Saya bahagia, karena ketika dulu jalan2 ke Jatim, ga jadi ke Surabaya. Saya pernah tinggal sebulan [...eheemmm... Juni '03] di ds.Sambikerep, Rejoso, Nganjuk, dan pernah mandi di Sedudo itu [makanya (sok) awet muda gini....hehehe]. Sempat juga pipis di balik pohon dekat tangga2 situ [ini sengaja disisipin sbg petunjuk ttg jenis kelamin saya, habisnya YPB ini sempat ragu saya ini ibu atau bapak...huh! Jelas kan,nona, karena setau saya ga ada ibu2 kebelet, lari ke balik pohon...hahahahahaha...kurang ajyar banget ya...hahahahahahahaha]
Saya sangat bahagia ga jadi ke Surabaya karena (katanya) kotanya puanaaass, dan belakangan saya maklum....mungkin itu yg bikin penduduknya juga panasan, emosian... [twink,twink].....hihihihihihihihihi
Huahahahahahahahahahahahahahahaha...:D

Dan saya amat sangat bahagia karena komen ini lebih panjang dari postingannya...HOREEEEEEEEEE!! :D

8:52 PM

Dina said...
okol: sayah tau... grateful karena punya adek yang lucu dan menggemaskan gini ya?

lenje: BIG HUG for you too...

silverlines: thanks ya. seneng deh ada yang menantikan...

komentator nyasar: masak sih blog gw begitu? ntar gw cek deh... but anyway... PAK komentator nyasar... i always love your comments! hihihi... gpp deh, kalo tulisan lo lbh panjang dari postingan gw. buat pak komentator, apa sih yang nggak... Eniweih, cuma beberapa orang yang tau Web 'Jalan2' eiykeh, anda beruntung deh huhuy..!!

8:59 PM

prazz said...
bener banget bu, bahagia itu bisa menular, tapi sedih juga bisa menular lho :P

3:16 PM

bintangjatuh said...
hmm.. apa begini din? orang bahagia karena dia bersyukur, trus kamu percaya diri karena bahagia, berarti kamu percaya diri karena bersyukur =)

9:00 AM

Lia said...
saya bahagia mengenal kamu, adek!

10:17 AM

Dina said...
prazz: adoh... itu cuma bisa setahun sekali prazz... gak usah ngiri2 bgt. kerjaan gw sehari-hari adalah stand by 24 jam. jadi, i deserve a little break lah ya hai...

bintang jatuh: kita percaya diri karena bersyukur. kita bersyukur karena kita bahagia. kita bahagia karena blog kita dibaca. blog kita dibaca karena isinya menarik. isinya menarik karena kita orang aneh. jadi... kita percaya diri karena kita orang aneh (!!!) hahaha...

lia: waaahh.. terimakasih! walaupun saya tidak merasa berbuat apa-apa, kecuali menerima oleh-oleh mu... makasih yaa...

9:43 PM

0 Comments:

Post a Comment

<< Home